ET  BENİ TEDAVİSİ 

Et benleri göz kapakları,  boyun , koltuk altları,  karında olabilen saplı, deri rengindeki  benlerdir.  Hastanın Dermatoloji  hekimince muayenesi   ve oluşum nedenlerine yönelik  gerekli tetkikler yapıldıktan sonra  kriyoterapi, koter ve ablatif  lazerle tedavi  edilebilirler.  Genellikle kozmetik nedenlerle ve  ele, tıraş  makinasına, kolyeye takılmaları  nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır. 

KRİYOTERAPİ

Bu yöntemde sıvı nitrojen (azot) kullanılmaktadır. Dokuya püskürtüldüğünde  -40 dereceye kadar donma etkisi yaratır. Bu donma ile et beni dokusu hasarlanarak  yara olur, kabuklanır  ve  dökülür.  İşlem lokal anestezi gerektirmez.   Sonrasında dokuda kızarıklık, şişlik, içi su dolu kabarcık, kabuklanma görülebilir. Uygun bakım kremleri 1  hafta  kullanılır.  Et beni  sayısına göre işlem 1-10  dakika sürer.   

KOTERİZASYON

Et beni dokusunun elektrikle yakılarak dağlanmasıdır.  İşlem öncesi iğne ile lokal  anestezi yapılır.  İşlem sonrasında  yara ve  kabuklanma olur. Uygun bakım kremleri 1  hafta  kullanılır.   Et beni sayısına göre 5-20 dakika sürer.  

ABLATİF LAZER 

Kliniğimizde bu amaçla Er-YAG lazer kullanılmaktadır. Deriye lokal anestezik krem sürülür ve sonrasında lazer uygulanır.  Sonrasında yara ve kabuklanma olur. Uygun bakım kremleri 1  hafta  kullanılır.  Et beni  sayısına göre 5-20 dakika sürer.